JADŁOSPIS
21.04.2025 – poniedziałek |
|
Śniadanie |
|
Obiad |
|
Podwieczorek |
|
22.04.2025 - wtorek |
|
Śniadanie |
Pszenny chleb z masłem, gotowaną szynką i rzodkiewką, mleko; banany./1,7/ |
Obiad |
Grochówka z ziemniakami; |
Podwieczorek |
Francuz z masłem, wieprzową pastą i kiszonym ogórkiem, kawa inka./1,7/ |
23.04.2025 - środa |
|
Śniadanie |
Razowe bułki z ziarnami, masłem i waniliowym twarożkiem, kakao; czerwona i żółta papryka./1,7/ |
Obiad |
Zupa pomidorowa z makaronem; Drobiowe kotlety, ziemniaki i lodowa sałata z naturalnym jogurtem, kompot./1,3,7,9/ |
Podwieczorek |
Pszenny chleb z masłem, pastą z łososia, kremowego serka i koperku, herbata miętowa z limonką./1,4,7/ |
24.04.2025 - czwartek |
|
Śniadanie |
Jajecznica z zieloną cebulką, orkiszowy chleb z masłem, filetem z indyka i zielonym ogórkiem, kawa inka; sok „Na straganie”./1,3,7/ |
Obiad |
Zupa jarzynowa z ziemniakami; Wieprzowy gulasz, gryczana kasza i gotowana, zielona fasolka szparagowa, kompot./1,9/ |
Podwieczorek |
Orkiszowy chleb z masłem i miodem, mleko./1,7/ |
25.04.2025 – piątek |
|
Śniadanie |
Kukurydziane płatki z naturalnym jogurtem i mango, rogale z masłem, kakao; warzywny talerzyk./1,7/ |
Obiad |
Zupa szpinakowa z ryżem; |
Podwieczorek |
Kruche babeczki z owocami i czekoladowa budyniówka./1,3,7/ |
* Dzieci mają stały i nieograniczony dostęp do wody mineralnej.