shim

Jadłospis

Jadłospis  

Dzieci mają stały i niegraniczony dostęp do wody mineralnej

 

19.11.2018r-poniedziałek

Śniadanie

kasza manna na mleku, pszenny chleb z masłem, gotowaną szynką i  zielonym ogórkiem, herbata;

II Śniadanie

 banany.

Obiad 

czerwony barszcz z ziemniakami; racuszki z jabłkami i cukrem pudrem, kompot.

Podwieczorek

francuz z masłem, kremowym pasztetem i kiszonym ogórkiem, herbata z cytryną

20.11.2018r- wtorek

Śniadanie

razowy i pszenny chleb z masłem, pastą z zielonego groszku,  jajek i szczypiorku z ketchupem, kawa inka

II Śniadanie

mandarynki.

Obiad 

zupa szpinakowa z ryżem; pulpety w pomidorowym sosie, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty z marchewki, kompot

Podwieczorek

rogale z masłem i kakao.

21.11.2018-środa

Śniadanie

paróweczki drobiowe na gorąco z ketchupem, orkiszowy chleb z masłem czosnkowym, kawa inka

II Śniadanie

czerwona papryka.

Obiad 

krupnik; ziemniaczane kopytka z sosem brzoskwiniowym, kompot

Podwieczorek

francuz z masłem, pastą z wędzonej makreli i zielonej pietruszki, herbata z cytryną

22.11.2018-czwartek

Śniadanie

płatki kukurydziane z mlekiem, chałka z masłem i truskawkowym  dżemem, herbata

II Śniadanie

jarzynowy talerzyk: marchewka, biała rzepa, rzodkiewka, kalafior, żółta i czerwona papryka        

Obiad 

zupa grysikowa z brokułami; bigos z ziemniakami, kompot

Podwieczorek

pszenny chleb z masłem i bananowym twarożkiem, kakao

23.11.2018-piątek

Śniadanie

pszenne bułki z masłem, kiełbasą szynkową i białą rzepą, kawa inka

II Śniadanie

jabłka.

Obiad 

rosół z lanym ciastem i natką pietruszki; panierowany dorsz, ziemniaki i gotowana biała kapusta z koperkiem, kompot

Podwieczorek

czekoladowe wafle i owocowy sok.

 

13.11.2018r- wtorek

Śniadanie

pszenny chleb z masłem, gotowaną szynką i białą rzepą, kawa inka

II Śniadanie

gruszki.

Obiad

zupa szpinakowa z ziemniakami; ryż z sosem śmiatankowo – owocowym, kompot.

Podwieczorek

francuz z masłem, kremowym pasztetem i kiszonym ogórkiem, herbata z cytryną

14.11.2018-środa

Śniadanie

jęczmienne i pszenne bułki z masłem i topionym serkiem z włoskimi orzechami, kawa inka

II Śniadanie

czerwona papryka.

Obiad

zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki;  filet z indyka w sosie, ziemniaki i gotowana, zielona fasolka szparagowa, kompot.

Podwieczorek

ryżowe wafle z truskawkowym dżemem, mleko

15.11.2018-czwartek

Śniadanie

razowy chleb z masłem, żółtym serem i malinowym pomidorem , kawa inka

II Śniadanie

mandarynki.

Obiad

zupa kalafiorowa z ryżem; panierowane kotlety drobiowe, ziemniaki i tarte buraczki, kompot

Podwieczorek

deser mleczno – czekoladowy, francuz z masłem i mleko.

16.11.2018-piątek

Śniadanie

pszenny chleb z masłem i pastą drobiowo –   jarzynową z ketchupem, kawa inka;

II Śniadanie

jabłka

Obiad

zupa ogórkowa z ziemniakami; makaron z serem i tarta marchewka z rodzynkami, kompot.

Podwieczorek

kruche ciasteczka i wiśniowy kisiel.

 

                        

 

5.11.2018r-poniedziałek

Śniadanie

cielęce paróweczki na ciepło, pszenny chleb z masłem czosnkowym ,

 kawa inka

II Śniadanie

biała rzepa

Obiad

żurek z ziemniakami; kluski na parze z sosem śmietankowo – owocowym,

kompot

Podwieczorek

francuz z masłem, pastą z drobiowej wędliny i kiszonego ogórka, herbata

 z cytryną.

 

6.11.2018r- wtorek

Śniadanie

razowy chleb z masłem i bananowym twarożkiem, kakao

II Śniadanie

marchewka

Obiad

rosół z makaronem i zieloną pietruszką; potrawka z mielonego mięsa białej

kapusty i ryżu w pomidorowym sosie, kompot

Podwieczorek

chałka z masłem i  truskawkowa maślanka

 

7.11.2018-środa

Śniadanie

pszenne bułki z masłem, szynkową kiełbasą i zielonym ogórkiem, kawa inka,.

II Śniadanie

jabłka

Obiad

krupnik z zieloną pietruszką; indycza wątróbka w sosie ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot.

Podwieczorek

razowy chleb z masłem i pastą z wędzonej makreli i żółtej papryki, herbata z cytryną.

 

8.11.2018-czwartek

Śniadanie

płatki owsiane z mlekiem, orkiszowy chleb z masłem, gotowaną szynką i

malinowym pomidorem;

II Śniadanie

mandarynki.

Obiad

zupa grysikowa z brokułami; jajo, ziemniaki i szpinak, kompot./

Podwieczorek

swojskie ciasto cynamonowo – jabłkowe

 

   9.11.2018-piątek

Śniadanie

pszenny chleb z masłem, pastą drobiowo – warzywną i ketchupem, kawa inka;

II Śniadanie

czerwona i żółta papryka./

Obiad

zupa – krem z selera z grzankami; kotlety z fileta miruny, ziemniaki i biała,

 gotowana kapusta z koperkiem, kompot

Podwieczorek

francuz z masłem, kremowym pasztetem i kiszonym ogórkiem,

herbata z cytryną

 

              

  22.10.2018r-poniedziałek

Śniadanie        - pszenne bułki z masłem, kiełbasą szynkową i zielonym ogórkiem, kawa inka;

                          śliwki./1,7/

Obiad              - zupa jarzynowa z ziemniakami; racuchy z jabłkami i cukrem pudrem,

                         kompot./1,3,7,9/

Podwieczorek –francuz z masłem, pastą z drobiowej wędliny i kiszonego ogórka, herbata

                         malinowa./1,7/

                                                                    23.10.2018r- wtorek

Śniadanie        - płatki owsiane z mlekiem; francuz z masłem, żółtym serem i czerwoną papryką,

                          herbata z cytryną; banany./1,7/

Obiad              - rosół z makaronem; pulpety w pomidorowym sosie, ziemniaki i surówka

                         z kiszonej kapusty z marchewki, kompot./1,3,9/

Podwieczorek –jogurtowa babka i kakao./1,3,7/

                                                                      24.10.2018-środa

Śniadanie       - orkiszowy chleb z masłem, gotowaną szynka i rzodkiewką, kawa inka;

                          jabłka./1.7/

Obiad             - krupnik z natką pietruszki; ziemniaczki z cebulką, kiełbaską i koperkiem,

                        kefir./1,7,9/

Podwieczorek -razowy chleb z masłem i pastą z wędzonej makreli i żółtej papryki, herbata

                          z cytryną./1,4,7/

                                                                     25.10.2018-czwartek

Śniadanie        - jęczmienne i pszenne bułki z masłem, naturalnym twarożkiem i

                          malinowym pomidorem, kakao; nektarynki./1,7/

Obiad              - zupa – krem z dyni z ziemniakami; łazanki, kompot./1,3,9/

Podwieczorek –rogale z masłem i mleko./1,7/

                                                                      26.10.2018-piątek

Śniadanie       - kasza manna na mleku, francuz z masłem i truskawkowym dżemem, herbata

                          poziomkowa; czerwona papryka. /1,7/

Obiad             - zupa grysikowa z kalafiorem; panierowany dorsz, ziemniaki i gotowana

                         marchewka z groszkiem, kompot./1,3,4,9/

Podwieczorek- kruche ciasteczka i sok z jabłek./1/

15.10.2018r-poniedziałek

Śniadanie

kukurydziane płatki z mlekiem, pszenny chleb z masłem szynkową kiełbasą i pomidorem, kawa inka

II Śniadanie

banany

Obiad

zupa ogórkowa z ziemniakami; ryż z sosem owocowo                 - jogurtowym, kompot.

Podwieczorek

francuz z masłem, z pastą z żółtego sera i ketchupem,              herbata poziomkowa

16.10.2018r- wtorek

Śniadanie

orkiszowy chleb z waniliowym twarożkiem i kakao;

II Śniadanie

śliwki

Obiad

zupa pomidorowa z makaronem; panierowane                kotlety- drobiowe, ziemniaki i zielona, szparagowa          fasolka z tartą bułką, kompot

Podwieczorek

śmietankowe wafelki i owocowy sok.

17.10.2018-środa

Śniadanie

drobiowe paróweczki na ciepło z ketchupem, pszenny chleb         z masłem czosnkowym, kawa inka;

II Śniadanie

czerwona i żółta papryka

Obiad

grochówka z ziemniakami; kopytka z masłem i              cukrem, kompot.

Podwieczorek

razowy chleb z masłem i pastą z wędzonego łososia i          natki pietruszki, herbata miętowa

18.10.2018-czwartek

Śniadanie

pszenne bułki z masłem i kremowym serkiem              topionym z ziarnami słonecznika kawa inka

II Śniadanie

jabłka

Obiad

barszczyk z ziemniakami; gulasz wieprzowy, jęczmienna    kasza i surówka z kiszonych ogórków i marchewki, kompot

Podwieczorek

mleczne bułki z masłem i mleko.

19.10.2018-piątek

Śniadanie

pszenny chleb z masłem i pastą drobiowo - jarzynową,       kawa inka

II Śniadanie

biała rzepa.

Obiad

zupa grysikowa z kalafiorem; jaja, szpinak na gęsto                 i  ziemniaki, kompot.

Podwieczorek

francuz z masłem, kremowym pasztetem i zielonym ogórkiem, herbata cytrynowa

 

 

shim