JADŁOSPIS
27.03.2023 – poniedziałek |
|
Śniadanie |
Płatki kukurydziane z mlekiem, pszenny chleb z masłem, gotowanym schabem i żółtą papryką, herbata; marchewka w słupkach./1,7/ |
Obiad |
Zupa ogórkowa z ziemniakami; Pankejki z truskawkami i bitą śmietaną, kompot./1,3,7,9/ |
Podwieczorek |
Razowy chleb z masłem, pastą z wędzonej makreli i rzodkiewki, herbata miętowa./1,4,7/ |
28.03.2023 - wtorek |
|
Śniadanie |
Kajzerki z masłem i waniliowym twarożkiem, kakao; biała rzepa./1,7/ |
Obiad |
Zupa grysikowa z brokułami; Pulpety w pomidorowym sosie, ziemniaki i surówka z kiszonych ogórków i marchewki, kompot./1,3,7,9/ |
Podwieczorek |
Sałatka owocowa z pomarańczy, gruszek, kiwi i winogron z biszkoptami, herbata z cytryną./1,3,7/ |
29.03.2023 - środa |
|
Śniadanie |
Jajecznica ze szczypiorkiem, orkiszowy chleb z masłem, zieloną sałatą i krakowską kiełbasą, kawa zbożowa; żółta i zielona papryka/1,3,7/ |
Obiad |
Zupa pieczarkowa z ziemniakami; Risotto, kompot./9/ |
Podwieczorek |
Rogale z masłem i mleko./1,7/ |
30.03.2023 - czwartek |
|
Śniadanie |
Kasza manna na mleku, razowy chleb z masłem, filetem z indyka i zielonym ogórkiem, herbata; mandarynki./1,7/ |
Obiad |
Krem jarzynowy z groszkiem ptysiowym; |
Podwieczorek |
Ryżowe wafle z wieloowocową marmoladą i mleko./7/ |
31.03.2023 – piątek |
|
Śniadanie |
Szwedzki talerzyk: sopocka polędwica, lodowa sałata, ser żółty, pomidory, jaja, zielone ogórki i czerwona papryka, francuz z masłem, kawa inka; pestki dyni./1,3,7/ |
Obiad |
Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami; Makaron z bananowym twarożkiem, kompot./1,3,9/ |
Podwieczorek |
Pszenny chleb z ziarnami, pastą z gotowanej szynki i rzodkiewki, bawarka./1,7/ |
Smacznego
* Z przyczyn od nas niezależnych mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.
* Dzieci mają stały i nieograniczony dostęp do wody mineralnej.