JADŁOSPIS
17.03.2025 – poniedziałek |
|
Śniadanie |
Płatki owsiane na mleku, razowy chleb z masłem, białą szynką i rzodkiewką, herbata cytrynowa; gruszki./1,7/ |
Obiad |
Żurek z ziemniakami i kiełbasą; |
Podwieczorek |
Kajzerki z masłem, drobiowym pasztetem i zielonym ogórkiem, bawarka./1,7/ |
18.03.2025 - wtorek |
|
Śniadanie |
Jajecznica z zieloną cebulką, pomidory, francuz z masłem, mleko; banany./1,3,7/ |
Obiad |
Zupa pomidorowa z ryżem; |
Podwieczorek |
Naturalne wafle przekładane nutellą/wyrób własny/, mleko./1,7/ |
19.03.2025 - środa |
|
Śniadanie |
Kiełbaski śląskie na ciepło z ketchupem, żółta papryka, pszenny chleb z masłem czosnkowym, kawa zbożowa; biała rzepa./1,7/ |
Obiad |
Zupa jarzynowa z ziemniakami; Kluski na parze z sosem śmietankowo-jagodowym, kompot./1,3,7,9/ |
Podwieczorek |
Razowy chleb z masłem, pastą z makreli, kiszonego ogórka, jaj i czerwonej cebuli, herbata z owoców leśnych./1,3,4,7/ |
20.03.2025 - czwartek |
|
Śniadanie |
Razowe bułki z masłem, konserwową szynką i czerwoną papryką, kawa inka; mandarynki./1,7/ |
Obiad |
Krem z czerwonej soczewicy; Wątróbka z indyka z cebulką, ziemniaki i surówka z kiszonych ogórków i marchewki, kompot./1,9/ |
Podwieczorek |
Rogale z masłem i naturalna maślanka z morelowym musem./1,7/ |
21.03.2025 – piątek |
|
Śniadanie |
Kasza jaglana na mleku z rodzynkami, włoski chleb z suszonymi pomidorami, masłem, zieloną sałatą i żółtym serem, herbata malinowa; jabłka./1,7/ |
Obiad |
Rosół z makaronem; Panierowany filet z morszczuka i ciapkapusta, kompot./1,3,9/ |
Podwieczorek |
Śmietankowy budyń i kukurydziane paluchy./1,7/ |
24.03.2025 – poniedziałek |
|
Śniadanie |
Grahamki z masłem i waniliowym twarożkiem, kakao; biała rzepa./1,7/ |
Obiad |
Zupa dyniowa z ziemniakami; Risotto, kompot./9/ |
Podwieczorek |
Owocowa sałatka/jabłko, banan, pomarańcze, gruszki, winogrona/ i kukurydziane chrupki.// |
25.03.2025 - wtorek |
|
Śniadanie |
Zupa mleczna z makaronem, pszenny chleb z zieloną sałatą, białą szynką i czerwoną papryką, herbata z owoców leśnych; rodzynki./1,3,7/ |
Obiad |
Kapuśniak z ziemniakami; |
Podwieczorek |
Razowy chleb z masłem i jajeczną pastą ze szczypiorkiem, mleko./1,3,7/ |
26.03.2025 - środa |
|
Śniadanie |
Naturalny jogurt z płatkami kukurydzianymi i mango, razowe bułki z masłem, kawa zbożowa; marchewka./1,7/ |
Obiad |
Krupnik z ziemniakami; Bigos z pieczywem, kompot./1,9/ |
Podwieczorek |
Świderki ze śliwkowymi powidłami/wyrób własny/ i mleko./1,3,7/ |
27.03.2025 - czwartek |
|
Śniadanie |
Kajzerki z masłem, drobiowym pasztetem i kiszonym ogórkiem, kawa inka; mandarynki./1,7/ |
Obiad |
Zupa kalafiorowa z grysikiem; Pulpety z dorsza, ziemniaki i surówka z naciowego selera, baby szpinaku, jabłka, koperku, włoskich orzechów i czerwonej cebuli, kompot./1,3,4,8,9/ |
Podwieczorek |
Poziomkowy kisiel i biszkopty./1,3/ |
28.03.2025 – piątek |
|
Śniadanie |
Kasza manna na mleku, orkiszowy chleb z masłem, lodową sałatą, białą szynką i pomidorem, herbata malinowa; kiwi./1,3,7/ |
Obiad |
Pieczarkowy krem z grzankami; Ziemniaczane kopytka z cebulką i czerwona, gotowana kapusta, kompot./1,3,9/ |
Podwieczorek |
Naturalna maślanka z truskawkami i rogale z masłem./1,3,7/ |
* Dzieci mają stały i nieograniczony dostęp do wody mineralnej.