shim

Jadłospis

 

JADŁOSPIS    

17.03.2025 – poniedziałek

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku, razowy chleb z masłem, białą szynką i rzodkiewką, herbata cytrynowa; gruszki./1,7/

Obiad

Żurek z ziemniakami i kiełbasą;
Makaron z serem i tarta marchewka z żurawiną, kompot
./1,3,7,9/

Podwieczorek

Kajzerki z masłem, drobiowym pasztetem i zielonym ogórkiem, bawarka./1,7/

18.03.2025 - wtorek

Śniadanie

Jajecznica z zieloną cebulką, pomidory, francuz z masłem, mleko; banany./1,3,7/

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem;
Drobiowy filet w sosie, ziemniaki i surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka i koperku, kompot
./1,9/

Podwieczorek

Naturalne wafle przekładane nutellą/wyrób własny/, mleko./1,7/

19.03.2025 - środa

Śniadanie

Kiełbaski śląskie na ciepło z ketchupem, żółta papryka, pszenny chleb z masłem czosnkowym, kawa zbożowa; biała rzepa./1,7/

Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami;

Kluski na parze z sosem śmietankowo-jagodowym, kompot./1,3,7,9/

Podwieczorek

Razowy chleb z masłem, pastą z makreli, kiszonego ogórka, jaj i czerwonej cebuli, herbata z owoców leśnych./1,3,4,7/

20.03.2025 - czwartek

Śniadanie

Razowe bułki z masłem, konserwową szynką i czerwoną papryką, kawa inka; mandarynki./1,7/

Obiad

Krem z czerwonej soczewicy;

Wątróbka z indyka z cebulką, ziemniaki i surówka z kiszonych ogórków i marchewki, kompot./1,9/

Podwieczorek

Rogale z masłem i naturalna maślanka z morelowym musem./1,7/

21.03.2025 – piątek

Śniadanie

Kasza jaglana na mleku z rodzynkami, włoski chleb z suszonymi pomidorami, masłem, zieloną sałatą i żółtym serem, herbata malinowa; jabłka./1,7/

Obiad

Rosół z makaronem;

Panierowany filet z morszczuka i ciapkapusta, kompot./1,3,9/

Podwieczorek

Śmietankowy budyń i kukurydziane paluchy./1,7/

 

 

24.03.2025 – poniedziałek

Śniadanie

Grahamki z masłem i waniliowym twarożkiem, kakao; biała rzepa./1,7/

Obiad

Zupa dyniowa z ziemniakami;

Risotto, kompot./9/

Podwieczorek

Owocowa sałatka/jabłko, banan, pomarańcze, gruszki, winogrona/ i kukurydziane chrupki.//

25.03.2025 - wtorek

Śniadanie

Zupa mleczna z makaronem, pszenny chleb z zieloną sałatą, białą szynką i czerwoną papryką, herbata z owoców leśnych; rodzynki./1,3,7/

Obiad

Kapuśniak z ziemniakami;
Pancakes z bitą śmietaną i żurawiną, kompot
./1,3,7,9/

Podwieczorek

Razowy chleb z masłem i jajeczną pastą ze szczypiorkiem, mleko./1,3,7/

26.03.2025 - środa

Śniadanie

Naturalny jogurt z płatkami kukurydzianymi i mango, razowe bułki z masłem, kawa zbożowa; marchewka./1,7/

Obiad

Krupnik z ziemniakami;

Bigos z pieczywem, kompot./1,9/

Podwieczorek

Świderki ze śliwkowymi powidłami/wyrób własny/ i mleko./1,3,7/

27.03.2025 - czwartek

Śniadanie

Kajzerki z masłem, drobiowym pasztetem i kiszonym ogórkiem, kawa inka; mandarynki./1,7/

Obiad

Zupa kalafiorowa z grysikiem;

Pulpety z dorsza, ziemniaki i surówka z naciowego selera, baby szpinaku, jabłka, koperku, włoskich orzechów i czerwonej cebuli, kompot./1,3,4,8,9/

Podwieczorek

Poziomkowy kisiel i biszkopty./1,3/

28.03.2025 – piątek

Śniadanie

Kasza manna na mleku, orkiszowy chleb z masłem, lodową sałatą, białą szynką i pomidorem, herbata malinowa; kiwi./1,3,7/

Obiad

Pieczarkowy krem z grzankami;

Ziemniaczane kopytka z cebulką i czerwona, gotowana kapusta, kompot./1,3,9/

Podwieczorek

Naturalna maślanka z truskawkami i rogale z masłem./1,3,7/

 

* Dzieci mają stały i nieograniczony dostęp do wody mineralnej.

 

 

shim